Direktlänk till inlägg 18 juli 2008

Hur stor ska han bli?

Av Valle Vagabond - 18 juli 2008 14:47

Matte vill ha ordet. Så OK då. Var så god Matte!


Matte:

Tack lille Valle.

Det här med att bli hundägare är minsann ett äventyr, ska du veta Valle.

Jag har ju bara haft katter tidigare, så nu har jag massor att lära mig. Vi får väl lära varandra.

Fast du ska inte tro att du ska bli min flockledare, utan det ska bli precis tvärtom är det tänkt.

Men det är mycket jag inte förstår. Om jag t ex kunde begripa varför du är du så galen i att gnaga på jord och bark från vår gamla stubbe!

Det kanske är giftigt! Tänk om du blir sjuk av allt du stoppar i dig!

Ojojoj.

Det gäller för mig att vara snabb och plocka ut alla stenar och barkbitar och

jordklumpar som ligger på din tunga ...


Idag har jag i alla fall ringt och försäkrat dig, så från och med klockan 00.00 kommande natt, gäller olycksfallsförsäkringen.

Bra det!


Sedan har jag roat mig med att leta efter data om alla nio raser som du brås på, för att försöka förstå hur stor du egentligen tänker bli och hur du kommer att se ut.


Det här fick jag fram i vikter för fullstora hanhundar:

  • Newfoundland-hannar väger 64-69 kg (!!!)
  • Rottweiler 50 kg
  • Dobermann 40-45 kg
  • Schäfer 30-40 kg
  • Labrador 27-36 kg
  • Golden 25-34 kg
  • Dalmatiner 27-32 kg
  • Jämthund 30 kg
  • Bearded collie 20-30 kg


Alltså mellan 20 och 70 kg!

Vad ska man tro???

Valle är nu nio veckor och väger nio kilo.

Så det ska bli spännande att se var han så småningom landar ...

Någon som vill tippa vad det månde bliva av lille Valle? 
ANNONS
 
Mina-Jakthundar

Mina-Jakthundar

18 juli 2008 18:04

Men vad härligt!! Oroa dig mindre och gläds desto mer. På raserna ser det ut som du kan få en hund att bita i. Bra att du tar ledarrollen. Jag och flickorna tipsar om att var konsekvent. Först ledare sen kärlek. Titta på vargar de tillrättavisar med munen garnityret och talar med kropp och tonfall.

http://mina-Jakthundar

 
Ingen bild

Valle Vagabond

18 juli 2008 21:37

Matte tackar för tipset!
(Hon behöver lite guidning.)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Valle Vagabond - 18 juli 2010 20:45

Ooops. Glömmer av mina obligations ... Har visst inte rapporterat något på bloggen sedan midsommar ... Sorry kompisar!   Här i Valleland är det mycket utomhustillvaro i juli. Jag sitter inte inne med tassarna på tangentbordet särskilt ofta, men l...

Av Valle Vagabond - 29 juni 2010 22:24

Nu var det längesedan jag var härinne på min egen blogg och nosade. Har haft fullt upp med annat. Gäster nämligen! M:s barnbarn från Småland.        De gillar hundar. Och de gillar mig! Jag har fått klappar och midsommarkrans runt halsen och ...

Av Valle Vagabond - 17 juni 2010 22:24

Det händer mycket nu i Valleland. Hit kommer en snickare var och varannan dag och bygger altan och lite annat i trädgården. Jag ligger på min bro och bevakar att det går rätt till och att han jobbar bra! Snyggt ska det ju bli. Och det blir det ocks...

Av Valle Vagabond - 10 juni 2010 16:45


Jag har en favoritplats numera. På bron. Här älskar jag att vara. Här kan jag sova, vila och spana in alla som går förbi Vallehuset. Min M. brukar ha dörren öppen så att hon hör mig inifrån. Som idag, när hon ligger sjuk. Då hör hon hur det ra...

Av Valle Vagabond - 8 juni 2010 16:30

Vanligtvis går vi LÅNGA promenader, M. och jag. Antingen i skogen eller på byavägarna. Nu är det bra om  hon har med sig vattenflaska med skål till mig också, för det är rätt så varmt ...        Och man kan bli törstig efter att ha passerat kor...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<<
Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Valle Vagabond med Blogkeen
Följ Valle Vagabond med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se