Alla inlägg under juli 2008

Av Valle Vagabond - 19 juli 2008 17:51

Idag tycker jag nog att det har varit en bra dag.

Husse var med mig i några timmar på eftermiddagen, så att Matte äntligen fick sova ut i en riktig säng. Och när hon kom ner nyduschad och grann blev jag jätteglad.


Vi har varit ute tillsammans Husse, Matte och jag också och jag har haft jätteroligt när jag hoppade i det höga ängsgräset längst ner på tomten. Jag har fått sitta med Matte och Husse i skuggan under parasollet med. Och så passade Matte på att borsta mig och klippa en klo på ena framtassen. Fler lyckades hon inte med under detta första försök, "men en är ju bättre än ingen", sa Matte och kände sig nöjd.

Och då var jag nöjd också!


Jag tyckte också att det var roligt när Matte torkade golven med en skurmopp. Helst ville jag hänga med i hasorna på moppen och åka skridskor på de nytorkade golven, men Matte tyckte att det var bättre att jag lekte med mina egna hundleksaker. 


Nu ska vi snart ha en mysig lördagskväll här hemma i torpet.

Hoppas på att Husse och Matte kommer ihåg att vara med mig hela tiden och inte ägnar sig åt varandra ...


Ha det så roligt ni andra också! ANNONS
Av Valle Vagabond - 19 juli 2008 09:42

Matte har ordet igen:

Håhåjaja.

Promenad med koppel, mat och vatten,

fotbollsspel i trädgården, kissat och bajsat

i flera omgångar. Joorå.

Han har haft aktiviteter hela morgonen.

Och jag trodde att jag skulle kunna gå in och

laga frukost till mig, men:

Ny pöl på golvet, när jag tagit in honom.


Valle verkar tycka att han ska vara ute hela tiden

och bestämma själv vad han ska göra - käka jord,

gräva upp lökar, ta stenar i munnen, springa iväg.


Jag har läst att jag ska ignorera Valles dumheter

och berömma allt han gör som är bra.

Men det är inte det lättaste ...


Då kan jag ju inte bara vända ryggen till honom

och hoppas på att han inte sväljer stenarna ....


Inte kommer han när jag kallar heller ....

Så jag får finta honom och fånga in den lille busen,

plocka ut allt skräp i munnen på honom och bära in rackarungen ....

Pust !


Och väl inne somnar den söte vid mina fötter

till synes helt omedveten om vad han ställer till med ....ANNONS
Av Valle Vagabond - 19 juli 2008 09:18

Matte har ordet:

Gäsp!

Att ta hand om en hundvalp är verkligen som att bli småbarnsmamma igen. Tidiga mornar, vara uppmärksam på när det är kissdags och bajsdags och matdags och passa den lille för farligheter ...

Och så TÅLAMOD!

Orka vara konsekvent, inte bli arg i onödan,

avleda, uppmuntra bra saker ...

Och så bli väckt på nätterna ....

Jaha, tänker jag, var det detta jag ville?

Vad har jag gett mig in på?


Igår trodde jag att jag skulle få se ett teveprogram

som jag bespetsat mig på, men hur gick det?

Joo, inte alls!

För då passade Valle på att göra en pöl på golvet ...


Han vill ju ha min uppmärksamhet och tycker inte

att det är någon bra idé att jag sitter och glor på teven.


Då är det bara att välja: skratta eller gråta.


Av Valle Vagabond - 18 juli 2008 17:38

Matte tog fram en fotboll till mig idag, för att jag inte skulle fokusera på småsaker som jag kunde få in i munnen. Först skällde jag en lång stund på den,

men sedan kom jag på att det gick att leka med den.

Putta iväg den och fånga den.

Rida på den ... men det gick inte så bra att bita.

Och sedan blev jag ganska trött. 

Så då var det tur att Husse kom hem och

fick mig att vifta på svansen igen. 

Av Valle Vagabond - 18 juli 2008 14:47

Matte vill ha ordet. Så OK då. Var så god Matte!


Matte:

Tack lille Valle.

Det här med att bli hundägare är minsann ett äventyr, ska du veta Valle.

Jag har ju bara haft katter tidigare, så nu har jag massor att lära mig. Vi får väl lära varandra.

Fast du ska inte tro att du ska bli min flockledare, utan det ska bli precis tvärtom är det tänkt.

Men det är mycket jag inte förstår. Om jag t ex kunde begripa varför du är du så galen i att gnaga på jord och bark från vår gamla stubbe!

Det kanske är giftigt! Tänk om du blir sjuk av allt du stoppar i dig!

Ojojoj.

Det gäller för mig att vara snabb och plocka ut alla stenar och barkbitar och

jordklumpar som ligger på din tunga ...


Idag har jag i alla fall ringt och försäkrat dig, så från och med klockan 00.00 kommande natt, gäller olycksfallsförsäkringen.

Bra det!


Sedan har jag roat mig med att leta efter data om alla nio raser som du brås på, för att försöka förstå hur stor du egentligen tänker bli och hur du kommer att se ut.


Det här fick jag fram i vikter för fullstora hanhundar:

  • Newfoundland-hannar väger 64-69 kg (!!!)
  • Rottweiler 50 kg
  • Dobermann 40-45 kg
  • Schäfer 30-40 kg
  • Labrador 27-36 kg
  • Golden 25-34 kg
  • Dalmatiner 27-32 kg
  • Jämthund 30 kg
  • Bearded collie 20-30 kg


Alltså mellan 20 och 70 kg!

Vad ska man tro???

Valle är nu nio veckor och väger nio kilo.

Så det ska bli spännande att se var han så småningom landar ...

Någon som vill tippa vad det månde bliva av lille Valle?Av Valle Vagabond - 17 juli 2008 20:19

Jag väckte Matte med blöta pussar imorse.

Hon vill att jag ska ligga på min egna sovplats under trappan. Själv har hon lagt sig på en madrass på golvet bredvid, för att jag ska vänja mig. Och fastän jag tydligt visat att jag vill ligga hos henne, talar hon om att hon ska ligga för sig och jag för mig. Så då får jag krypa ihop på min filt och bara titta på Matte. Men när jag skulle väcka henne kunde jag inte låta bli att tassa fram och lägga mig på hennes kudde och slicka henne på kinden.


Idag har jag träffat en hanhund när vi var på promenad. Jag ville ju våga hälsa och se om vi kunde prata lite, men ... han verkade lite farlig tycker jag. Och sedan kom Mattes barnbarn som bara var 2,5 år. Han verkade ännu farligare ... Fast det var spännande också. Jag gillar ju barn.


Förresten har jag varit ute i regnet idag för första gången. Det var bara skönt och gott med allt vatten på växterna i grönsakslandet! Jag slickade i mig så många droppar jag kunde.


Matte har torkat mig också för första gången, med handduk. Och borstat min päls flera gånger.


Men nu är det kväll och allt är lugnt i stugan igen. Husse och Matte och jag har det så mysigt tillsammans. Antingen springer vi i gräset, när jag ska ut och kissa, eller så vilar vi inne.

Just så som jag vill ha det.


Av Valle Vagabond - 16 juli 2008 20:34

Gissa om jag har varit med om något spännande?

Jo! Just det, det har jag.

Jag har nämligen flyttat!


Igår kväll kom min nya matte och min nye husse och hämtade mig på Söder (i Stockholm så klart) där jag är född och uppvuxen med mina sex syskon och min mamma. För nu var det dags för mig att få ett nytt hem. Och med bil bar det iväg. Tre gånger fick jag hoppa ur och springa lite med Matte i gräset och det var bra, för då kunde jag passa på och kissa också. (Hon hade nämligen inga tidningar att kissa på.)


Och här är jag nu i mitt nya hem. Ja, alltså utanför huset. För

här på landet, kan man vara både ute och inne och jag har lekt utomhus i gräset nästan hela dagen.

Utom när jag legat och sovit förstås. (För det gör jag ofta och länge.)

Matte har varit med mig precis hela tiden, så jag har inte haft tid att sakna min gamla familj. Först sov Matte på en madrass bredvid min sovplats i natt och sedan under dagen har vi lekt massor av roliga lekar: springa efter Matte och gå i koppel var väl de bästa lekarna. Men jag har också kissat och bajsat och fått bita i en massa leksaker som Matte skaffat. Fast jag tyckte att gräset och jorden var goda att gnaga på också. Jag hittade faktiskt en massa små svampar i gräsmattan, men de måste jag spotta ut, sa Matte. Typiskt! När man nu äntligen får chans att testa naturens gåvor.


Här händer så mycket ska ni veta. En av Mattes bekanta var här med hundgodis till mig. Sådan omtanke gillar jag! Och grannens alla barn har hälsat på och jag har slickat dem alla i ansiktet så de blev riktigt söta och blöta. Men deras hund och katt ville inte komma så nära mig. Jag tror att de var svartsjuka faktiskt! Ja, ja. Det kan inte hjälpas. Det är ju jag som är nyinflyttad. Då måste jag väl få lite extra uppmärksamhet också!Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<<
Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Valle Vagabond med Blogkeen
Följ Valle Vagabond med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se