Alla inlägg under augusti 2008

Av Valle Vagabond - 3 augusti 2008 14:04

Dricka direkt ur stupröret ....

...det är toppen.

SLURP! 

Av Valle Vagabond - 3 augusti 2008 09:43

M:

Det regnar.

Och regnar.

Vi hade tända ljus vid frukosten och det kändes riktigt trivsamt.

 

Lilla solstrålen (barnbarnet) vaknade samtidigt med Valle imorse. Valle är försiktig med henne, som om han förstod att det bara går an att slicka och pussa och barnbarnet är så älsklig med Valle.

 

Jag har kelat mycket med Valle på morgonen och varit noga med att pipa och gå ifrån honom, när han använt tänderna.  Sedan har jag gått tillbaka till honom och kelat mer. Det har fungerat bra!

 

Jag känner mig HOPPFULL!!!!

 

Morning! 

Av Valle Vagabond - 2 augusti 2008 21:51

M:

Det gör ont.

Jag blir rädd.

Jag känner mig dålig som inte får bukt med hans bitande.


Och jag provar att skrika "Iiii", att ignorera, att säga NEJ och ge honom en bitleksak, att säga "Inte bita" ..., att lägga ned och hålla i Valle tills han slutar ... men inget tycks hjälpa på sikt.

 

Förmodligen har vi här ett PROBLEM. Om jag hade vetat och förstått skulle jag och H. och alla besökare från början, redan vid 9 veckors ålder, ha tränat honom MER konsekvent med Iiii:andet och att genast gå därifrån om han fortsatte att bita. Nu är han snart 12 veckor och har etablerat bitande i våra händer, byxor, armar, ben, klänningsfåll och i kopplet. Helt klart ett problem för oss - ett "trotsbeteende" eller "försvar" eller vad man nu ska kalla det.

 

Extra besvärligt blir det ju när barn är på besök. Idag har vi en tvåårig dotterdotter här och hon är modig och snäll och välvillig, men Valle känns inte pålitlig. Han har inte bitit henne ännu, men han hoppar på henne och skäller.

 

Nu MÅSTE jag lösa detta!

 

Det går inte an att ge upp.  Från och med imorgon ska vi TRÄNA KONSEKVENT med att pipa/skrika "Iiiii" när han använder tänderna på oss, så att han sakta förstår att vi är ÖMTÅLIGA. Och det får bli att vi går därifrån direkt när han inte slutar.

 

När han sedan visar ATT han slutar, klappar vi honom.

 

Håll tummarna för att det ska gå vägen ! 

Av Valle Vagabond - 2 augusti 2008 11:01

Vad är det du vill egentligen, Matte?


M:

Det bästa Valle vet är ju att vara lös och vandra fritt.

(Han är ju en vagabond, eller hur?)


Han vill gärna undersöka sin omgivning, utan en massa koppel och halsband och min vilja att brottas med. Men det är ju inte alltid så praktiskt för mig, eftersom han inte vet var tomtgränsen går. Det har hänt mer än en gång att jag får gå in till grannens gård och hämta honom i deras trädgårdsland ... *harklar mig lite generat*

.... där han just gräver en grop intill salladen.


Så ibland försöker jag följa honom runt omkring på vår tomt och leka med honom fast han har kopplet på. Ack ja. Men jag vill ju inte heller att han ska börja bita i kopplet.


Det bästa har jag märkt, är att LEKA så mycket som möjligt och inte ge för många kommandon eller vänta mig att han ska klara av för mycket.


Okej, Valle? Är det så?

Av Valle Vagabond - 2 augusti 2008 09:30

M. har ju sagt att vi ska ta det lugnt den första tiden, men ojojoj så mycket som händer hos oss! Var och varannan dag är det gäster här - vänner och familj. Ibland ligger de över och ibland åker de hem samma dag som de kommer. Igår hade M. och H. besök av vänner som stannade hela kvällen och det var ju kul för dem, men jag låg mest och sov då, för jag hade lekt och skojat så mycket på dagen!


En av mina grannhundar är tik och snart fem år. Jag gillar henne så mycket och vill alltid hälsa när jag ser henne. I början var hon lite sur tycker jag och ville inte bry sig om mig alls. Sedan skällde hon ut mig en gång när jag kom för nära. Men nu låter hon mig hälsa. Och det gör jag. Ofta! Och på hennes mattar och hussar också, för de leker alltid med mig och klappar mig och gosar med mig.


Igår åkte hon i alla fall iväg med några av alla sina roliga mattar och jag gick och luktade efter deras bil och saknade dem så ...


M. gav mig olika leksaker att sysselsätta mig med men roligast av allt var när jag själv hittade en stor grön plastlekkamrat som jag kunde brotta ner och tugga på.


Hahaha! Nu tog jag dig! M. skrattade gott hon också när jag lekte, men hon var inte lika glad när jag hittade plastslangen och ville tugga på den.


Annars har jag massor av fjärilar, flugor, hästar och fåglar att följa och titta på. Jag har blivit ganska modig nu, så jag traskar in i hästhagen, när M. inte passar på mig. Igår käkade jag upp en stor härlig hästbajsblaffa. Sedan var jag mätt. Länge!

Av Valle Vagabond - 1 augusti 2008 10:22

För ungefär en vecka sedan norpade jag en blomstjälk med outslagna knoppar på, ur M:s rabatt och kom springande med den i munnen.


M. tog hand om den och satte den i en vas på matbordet - hon trodde att jag hade plockat den till henne - och så har den fått stå där i väntan på om den ska vissna eller slå ut.


Och titta nu!


Så här fin har den blivit nu.


Tigerliljan.


M. blev  verkligen glad för mitt stöldgods, som hon trodde var en present till henne.


*Ler busigt och viftar på svansen*


M. har tur som har mig, det måste jag verkligen säga! 

Av Valle Vagabond - 1 augusti 2008 10:02

M:

Som valpägare måste man ju ändra sitt sovmönster.

Nu har Valle bott och sovit hos oss i 17 nätter.

De första nätterna sov jag på en madrass på golvet bredvid hans korg, så att han skulle känna sig trygg i sitt nya hem. Då bar jag ut honom på gräsmattan utanför huset, så fort han vaknade på natten, så att han kunde kissa.

 

Sedan flyttade jag upp en trappa och la mig i min vanliga säng på nätterna, medan Valle fick sova ensam i sin korg. Det gick förvånansvärt bra! Han verkar hur trygg som helst på sin nya plats under trappan. Men, jag hör honom inte lika bra när jag sover uppe, även om dörren står öppen. Så då måste jag ställa väckarklockan för säkerhets skull, så att han får bäras ut och kissa på natten.

 

Till en början ställde jag klockan på två. Flyttade sedan fram till tre. Därpå fyra, några nätter senare. Och förra natten provade jag att ställa klockan så sent som fem.


Jag brukar ofta vakna en kvart innan klockan ringer och likadant blev det i natt. Kvart i fem bar jag ut "den lille" (numer ganska tunga) valpen och han kissade så det stod härliga till.


Valle är alltid lite sömnig och stillsam nattetid och vill inte springa eller ens gå själv särskilt långt. Men han kliver gärna ut och sätter sig i det höga gräset på sin älskade äng. Sedan vill han inte komma när jag kallar på honom, utan sitter där ute och väntar på att jag ska hämta honom.

 

(Annat är det dagtid. Då kör han race ...) 

 

Vi sov en stund till, var och en i sin säng och vid sextiden fick sedan H. ta sig en tur på nedervåningen och titta ut i trädgården en stund.

 

Klockan kvart i sju blev det morgon för mig på riktigt.

Då vill Valle ha sällskap.

H. fick sova och Valle och jag gick ut i sommarmorgonen.

Så tidigt räcker det för Valle att ligga på gården och njuta av den ännu inte så varma morgonsolen och lyssna på fåglar, kor, bilar och andra morgonljud.


Medan jag kan sitta ned och läsa tidningen.


(Särskilt bra går det förstås om han har en tuggleksak att sysselsätta sig med.)

 


  


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards