Alla inlägg under augusti 2008

Av Valle Vagabond - 10 augusti 2008 17:56

M:

Ja, inte blir det lugnt långa stunder ...

Nyduschad Valle sov bara en stund och sedan måste han ju ut och kissa.

Och jag trodde att han skulle bara ut och sedan vända. 

Men ....

... han tänkte inte alls som jag, utan passade på att sticka iväg i full galopp.

Ut till hästhagen hos grannen.

 

Och inte hörde han mitt "Hiiiiiit".

Som tur var kom hästarna till min hjälp, alla tre.

När de närmade sig den lille kaxige valpen ....

... då måste han springa hem igen.

 

Tack hästarna!!!! 

ANNONS
Av Valle Vagabond - 10 augusti 2008 16:36

Idag har jag fått följa GODIS-spår, först ett spår inne

och sedan ett ute på gräsmattan.


Och visst klarade jag av att hitta godiset (lax inne och korv ute).

  

Sedan har jag fått duscha inomhus.

Och det var ju också en rolig lek ...

Och efter det var det tandborstdax. DET är min allra bästa lek.

Jag ÄLSKAR hundtandkräm!!!! 


Nu vill jag sova igen.

Vi hörs!!! 

ANNONS
Av Valle Vagabond - 10 augusti 2008 16:24

Matte har bett mig tala om för alla läsare av bloggen, vilka raser jag brås på.

Och eftersom jag faktiskt KAN prata och berätta, och skriva (med M:s hjälp) så säger jag Okej!


Här är alla raser som jag vet om att jag brås på:

 • Newfoundland
 • Rottweiler
 • Dobermann
 • Schäfer
 • Labrador
 • Golden
 • Dalmatiner
 • Jämthund
 • Bearded collie

Så, jag är inte vilken jycke som helst, som ni förstår!

Jag är en blandis-hund.


En annan hund som kan prata och berätta både det ena och det andra,

det är Den ensamma hunden. (Och man kan få veta mycket om man lyssnar på hundar ....)


Lyssna HÄR!Av Valle Vagabond - 10 augusti 2008 15:06

M:

Valles uppfödare tar kontakt lite då och då.

Skickar mail och bilder och ringer.

 

Det känns så BRA! Att de verkligen bryr sig om att deras små valpar har det bra i sina nya hem. Skönt för mig också, som nybliven hundägare (och flockledare) att få lite pepp och stöttning.

 

Stolta är de i alla fall.

Över att alla valparna är så fina.

Och det har de all rätt att vara!

Världens bästa blandisar blev de ju! 

 
Av Valle Vagabond - 10 augusti 2008 13:59

M:

Han är så underbar!!!!!

Valle. Och jag bara älskar den lille busen. (Men ÄNDÅ kan jag bli så uppretad när han kör igång ...)

 

Igår när vi var ute på utflykt, var han som en dröm. Och egentligen är han ju det alltid - om jag bara orkar med att bemöta hans valpbus på rätt sätt. Utan att hetsa upp mig eller bli ledsen.

 

Jag förstår att allt sitter INNE I MIG.

Jag måste ta hand om mig själv, så att jag orkar.

Och i förmiddags sa jag till att jag MÅSTE få vara ensam en stund.

Utan H. och utan Valle.

Så jag gick ut i trädgårdslandet i två timmar och rensade ...

 

Sedan var orken och det goda humöret där igen!

Och jag blev bjuden på nyupptagna kokta morötter och rödbetor och sallad med rödlök till lunch.

 

God söndag! Av Valle Vagabond - 10 augusti 2008 13:34

Igår åkte vi tur.

"På tur i Hållnäs" i Norduppland. H. och M. och jag i den härliga bilen. Jag älskar att åka bil, det händer alltid nåt kul när vi sticker iväg.


Första stoppet gjorde vi i Skärplinge, där jag fick äta mat och dricka vatten och rasta mig lite, medan H. gick in i en affär och handlade frukt och juice. Sedan åkte vi vidare till Konradslund, där M. tittade på vackert smide och handlade gammeldags halmslöjd. Och där var massor av människor som gick runt i solen och log åt mig, eller satt och fikade.

När vi gick omkring där, kom det ett gäng gammelgubbar på gammelmoppar.


Kul tyckte M. och började prata om Puch Dakota, Zündapp, Suzuki ..... Hon sa att hon åkte bakpå, när hon var femton.

 Sedan stannade vi på ett ställe som hette Nyboda. Där köpte M. och H. våfflor och kaffe. Jag var jätteduktig , sa de, när jag låg stilla vid deras fötter i skuggan och vilade.


Jaha, sedan var deags att ta sig ut till kusten. De ville titta på ett stort fiskeläge, som heter  Fågelsundet.


Det var roligt att gå omkring och luta på alla nya dofter i gräset och gruset. Och titta på massor av röda hus, båtar, turister, semesterfirare och fiskare. Och så fick jag ju se HAVET. H. handlade rökt lax också av en fiskare. Det skulle M. och H. ha till middag, sa de. Och när vi hade tittat på havet färdigt, åkte vi hemåt.


En gång till stannade vi och det var på ett ställe som heter Edvalla. Där måste H. och M. rasta sig och sedan, medan jag åt igen, handlade de en bok om fjärilar. När jag också rastat mig, fick jag äntligen sova i M:s knä i baksätet hela vägen hem.


Av Valle Vagabond - 9 augusti 2008 09:41

Undrar jag vad M. och H. ska hitta på idag.


Hörde talas om en utflykt ... Det skulle vara kul, tycker jag.


Jag gillar att få följa med i bilen, jag sover gott där och sedan brukar det alltid hända något spännande när vi åker iväg ... 


Annars har M. och jag haft det ganska bra på morgonen, medan H. låg och sov.  Måste bara sova lite först, så får vi se sedan vad som är på gång ....

Av Valle Vagabond - 8 augusti 2008 19:44

M:

Jo. Jag ska berätta ....


Jag börjar ju förstå att en hund som är jobbig, är ju jobbig för att hans/hennes flockledare inte är tillräckligt TYDLIG.


Och därför läser jag ju mängder av böcker och tidningar för att peppa mig och lära mig hur jag ska göra.


Idag har jag tagit hem boken "Vardagsstress och aktivering . aktivt hundliv utan stress" av Yrsa Franzén-Görnerup. Får se om den ger mig konkreta råd och tips, så att han inte ska bete sig så valpigt.


Men hur jag än gör med alla mina "duktiga" små försök .... så blir ju inte responsen alltid den jag önskat.


 • Jag låter honom sova mycket. Och han är trygg när han lägger sig. Han sover ofta inne på dagarna (då är jag i närheten mest hela tiden) och hela nätterna själv (då sover jag en trappa upp, men kommer ner en gång per natt och bär ut honom för att kissa). Det funkar kanonbra!

 • Jag går ut med honom ofta dagtid, så att han nästan aldrig behöver göra en olycka inne. (Det har bara hänt tre-fyra gånger och fungerar annars UTMÄRKT!)

 • ÖGONKONTAKT - tränar jag med Valle, hela tiden. Vill att han ska titta på mig innan jag ber honom att komma eller sitta. Och han lystrar rätt bra till sitt namn och tittar på mig när jag kallar på honom. Även om det inte känns ett dugg säkert ännu. Han verkar inte alls tycka att jag är det allra bästa i hans liv ....

 • Och han kommer när jag ropar HIIIIIT. (Förmodligen för att han vill ha godis.) Jag berömmer honom först och klappar honom och ber honom sitta och SEDAN ger jag honom belöningen = godis. Det är i alla fall BRA att han kommer!!!!!

 • När han får mat brukar jag ibland markera och låtsas att jag ska äta före honom, så att han vet att jag är högre i rang. Sedan äter han. Men han tar nästan alltid med sig matskålen och biter i den efter att han ätit. (Då tar jag den ifrån honom och ger honom en leksak att bita i.)

 • Jag säger NEJ och GÅ NER och lyfter ner honom, när han hoppar opp i min stol eller soffan. Och då kan han bli nafsig och kanske skälla tillbaks.

 • Han sitter och väntar innan han får halsbandet på sig, innan vi ska gå ut. Duktigt! Men sedan brukar han konstra med att bita i kopplet eller i mina kläder när vi går. Och så kan han gå riktigt bra emellanåt långa sträckor. Sedan "anfaller" han kopplet eller mina ben eller mina kläder igen. Eller så lägger han sig ned och tvärvägrar att gå. TROTS att jag försöker vara konsekvent, snäll och följsam i lagoma portioner.

Och så aktiverar jag honom med olika lekar:

 • PAKET med godis. (Han är inte sååå smart ännu. Kanske luktar inte köpehundgodiset så mycket .... men till sist har han öppnat paketet och satt i sig bitarna.)

 • "TA och SLÄPP" - lek med leksak. Men då är han mest intresserad av TA och har inte fattat SLÄPP. Så blir han lite bitig och skällig och rätt vad det är nafsar han mig i benet. Eller biter till i handen. Eller skäller.

 • Kurragömma med HIIIT och godis. (Det funkar jättebra!)


Ja men ...

jag kanske inte ska förvänta mig mer? Han är ju bara 12 och en halv vecka.


Och det är kanske världens bästa och tryggaste hund, fast jag inte fattar????


Jag förväntar mig kanske att han ska fungera som en vuxen hund, fastän han bara är en liten plutt ....


Det var väl inget att gråta för!

Nää. Inte nu.

Nu sover han ju så gott och är min lillkille igen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Valle Vagabond med Blogkeen
Följ Valle Vagabond med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se