Alla inlägg under augusti 2008

Av Valle Vagabond - 8 augusti 2008 19:04

M:

Livet är orättvist!

Här gör man ALLT för att göra livet roligt och tydligt och tryggt och bra för sin valp och .....

Vad får man tillbaka?

Jo: nafs & skäll!

 

Dumma Valle!

Dumma, dumma, dumma ....

(Nu orkar jag inte vara stor och stark längre.) 

 

Så här sitter jag och torkar tårarna framför datorn. 

Häpp, häpp!




Av Valle Vagabond - 8 augusti 2008 17:16

http://linnaeus.nrm.se/flora/di/boragina/symph/sympasp5.jpg

(Bild från den virtuella floran.)


M:

Om det nu är äkta vallört, fodervallört eller uppländsk vallört ....

det vet jag inte.

Men i Valle Vagabond-land växer det mängder av vallört.

Som Valle gillar att nosa på (de äldre stora plantorna)

och äta (bladen av de alldeles nya).

Valle vill gå vall,

hela dagen all ... 

trallallallallall .... 

Av Valle Vagabond - 7 augusti 2008 18:58

M:

Ja, vi har väl lite olika prioriteringar, skulle man kunna säga.

Valle och jag ...

Nyss tog vi en för Valle ny liten runda med en kort sväng upp i ett ängsområde vid skogskanten.


Han travade på glatt och kunde gå med lyft nos nästan hela turen. (Så klart fick han ju nosa där han ville då och då och bajsa och så också.) Inte kunde man ana att han bara är en liten bebishund, som han knatade på.


Framme vid ängen ville jag plocka en bukett vackra blåklockor att ta med hem och sätta i en vas. Det gjorde jag också - plockade buketten. Och så gick vi raskt hemåt utmed grusvägen. Jag sjöng och gnolade.


Men när vi kom förbi brevlådorna och in på vår "gata" kom Valle plötsligt på att han kunde vända nosen rakt ner i marken och tvärstanna. Lägga sig ned och titta på mig med de där hundögonen ... Och sedan hoppade han upp och nafsade ett rejält tag i min bukett.


Så kvar blev bara en liten sorglig historia att sätta i vasen ...

Så var det med den buketten.


Skira blåklockor som är nafsade i kanten - sådana har jag förresten drömt om tidigare. Som en bild av .... ja, det kan man undra över.





Av Valle Vagabond - 7 augusti 2008 16:25

(Idag vill man inte äta ute.)


M. serverar mig mitt torrfoder i köket, men tyvärr tar ju maten slut så snabbt. Då brukar jag tugga tag i matskålen och bära iväg med den för att ha något att tugga på i min korg istället. Men M. kommer alltid efter och plockar bort skålen. Hon brukar ge mig en gummileksak eller en repknut eller ett tuggben ...


- Åååå. Hon förstår inte vad som är roligt att tugga på! Jag brukar släpa fram vedträn t ex. Det är rejäla grejer att knapra på. Men M. passar på mig hela tiden. Jag tror att hon har ögon i nacken.


Vi har i alla fall varit ute flera gånger, M. och jag. Hon hoppar i stövlarna och sedan bär det av. Idag ville hon att jag skulle springa på hennes sida, så det gjorde vi, säkert i hundra meter. Fast M. har sagt att man inte ska motionera små valpar för hårt, så tror hon ändå att jag behöver göra av med lite överskottsenergi ibland. Och så får jag massor av beröm när jag kan springa i samma tempo bredvid henne.


Men jag brukar stanna ibland och sätta mig och titta på korna. De är så intressanta att glo på. Tja. Ungefär så har vi det i regnet idag, jag och M.


Nu ska jag sova en stund.

Av Valle Vagabond - 7 augusti 2008 12:46

M:

Många snälla grannar har jag.

Som kommer med hundgodis, hundleksaker, vänliga besök ...

Och så har jag fått låna HUNDTIDNINGAR.

 

Och det är något som jag verkligen uppskattar!


Nu sitter vi med kaffe och choklad och läser om andra valpägare som förfasar sig över att deras älskling inte lär sig lyda, så som de hade trott. Om valpar som blir ENORMT STORA och starka. Om mattar och hussar som inte vet hur de ska tolka hunden och hur de själva ska bli tydliga.

 

Tacksamt för mig att förstå att det krävs arbete för alla, för att få fungerande relationer. Och att det finns LÖSNINGAR och konkreta TIPS hur man ska göra. I tidningsartiklarna läser jag om valpskolor, träning med valpar, hundpsykologers bedömningar och hjälp.

 

KUNSKAP är lugnande!!!!!! 


Av Valle Vagabond - 6 augusti 2008 17:17

Jag har faktiskt blivit väldigt bra på att gå promenader i koppel nu. Om jag får vila ibland.

M. har mig alltsomoftast kopplad numera. Hon har sagt att hon ska släppa mig lös senare, när vi tar oss till någon bra stor äng där vi kan leka Kurragömma och kasta boll.


Men hemma får jag bara korta stunder vara lös, så att jag inte får för mig att sticka iväg till hästhagen eller grannarnas trädgårdsland.


Jag tycker att det är okej.

Bara inte M. har kopplet på mig för länge åt gången, för då får jag fnatt. 

Av Valle Vagabond - 6 augusti 2008 14:25

M:

Sol igen. Och tack för det :-)

Nya blommor slår ut och humlorna trängs i samma blomma, för att få ut det allra göttaste av sommarens sötma. När gräset väl har torkat upp är det sannerligen dags för att gå runt med klipparen igen!

 

Vi har lekt kurragömma (HIT-leken) utomhus idag på förmiddagen och det är ju ännu roligare än att leka inne, tycker Valle. (Bra för att lära honom att komma när man ropar också.) Han kommer som ett skott och letar upp mig bakom buskar och i det höga ängsgräset. :-)

 

Han har blivit duktig på att sitta och vänta vid öppen dörr, när jag sätter på halsband och koppel. Han går inte ut förrän det är klart. Skönt! Det är så hoppfullt att han lär sig och att han vill lära sig.

 

Annars är det ju bitandet som fortfarande kommer igång ibland. När han blir frustrerad för att han inte förstår eller när han bara vill ha sin vilja igenom ... Kanske att han helt enkelt talar om att han vill leka mer, när jag tycker att det är färdiglekt. Eller att han talar om att han inte vill gå längre, när vi promenerar. Men oavsett hur det är, så FÅR han INTE bitas.

 

Hur lång tid tar det att lära en valp detta? 

 

Av Valle Vagabond - 5 augusti 2008 16:44

M:

Han ligger vid mina fötter och gnyr i drömmen.

Och fiser. (Vad har han stoppat i sig?)

 

Vi har lekt inne idag. Kurragömma - jag ropar "Valle - Hit!" och han hittar mig och får godis och beröm. "Sitt!" kan han också. Jag försöker få honom att gå över och mellan vedträn utlagda på trägolvet - för att han ska lära sig att lyfta tassar och sätta ned dem på rätt ställe - men han är mest nyfiken på var jag har godiset ...

 

Kan det var hundgodiset (köpt i djuraffären) som ger upphov till den icke alldeles angenäma lukten? 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards