Alla inlägg under september 2008

Av Valle Vagabond - 6 september 2008 16:49

Här regnar det nu, så jag ligger mest och slumrar, medan M. pysslar med något och H. vilar framför tv:n. Skön musik ljuder från den där apparaten i matrummet, där de brukar prata ibland. Och det är varmt och gott inomhus, för H. och M. har eldat i spisarna.


I förmiddags, när det var torrt ute, åkte vi alla tre till en handelsträdgård några mil härifrån. M. vill ha buskar och träd till baksidan och därför träffade vi en trädgårdsgubbe som ska hjälpa oss att föreslå vilka sorter som blir bra och kanske också ska fräsa upp en bit av ängen där de ska planteras. Jag fick gå runt och nosa på flera växter, men jag måste akta mig för de långa klätterrosgrenarna som hade vassa taggar på sig.


Sedan har jag varit ute och nosat och käkat gräs och äppelskrutt som jag hittar i buskarna utmed vägarna. Och lekt med H. och M. och mina leksaker.


Allt är bra.

Hoppas att ni andra jyckar och människor har en fin lördag!

Av Valle Vagabond - 5 september 2008 22:42

M:

Valle är läraktig minsann!

Han kan nu alltid VÄNTA på att jag säger VARSÅGOD! innan han börjar äta ur matskålen. Och han kan vänta likadant på det magiska ordet när han ska få en godis från min utsträckta hand!

 

Sitt vackert och sitt fungerar jättebra på kommando nu.

Gå zickzack mellan mina ben likaså.

 

(Och HIT! ... men inte alltid ;-)

 

Visst är han DUKTIG?

 

Men han har lärt in lite andra beteenden också, som jag hoppas kunna lära honom av med ... Som att nafsa, hoppa och ibland skälla när han vill ha något, gå ut, leka ....

 

Då är det är JAG som ska lära mig hur jag ska vara och göra för att se till att han mår bra, uppför sig bra och alla blir nöjda!

 

På måndag kommer min coach och på torsdag nästa vecka börjar äntligen valpkursen! Än finns det hopp ....

 

Nu är det god natt som gäller!

Av Valle Vagabond - 5 september 2008 21:54

M:

I alla inredningstidningar, veckotidningar, magasin och hundtidningar, brukar det se så hemtrevligt ut med en vacker eller gullig hund liggandes på en fäll, matta eller i en soffa ...


Fint med djur

Foto: Getty Images (Hämtad från Aftonbladet)


Men det stämmer inte när man har valp!

Man kan ju bara inte låta valpen vara i hela huset och tugga sönder alla sladdar, kuddar, soffor, stolar, krukväxter, bord och mattor ....


Vårt hem ser inte alls ut likadant sedan det kom en valp i huset:

Kompostgaller för trappan och i dörrhålet in till vardagsrummet, ingen matta i hallen, skorna på hatthyllan och en smutsig tasshandduk hängandes framme. Tre mattor och dyna i kökssoffan borttagna i matrummet och vedkorgen upplockad på bänken.

 

Det blir liksom en annan hemkänsla - en ovan sådan.

(Kanske inte alldeles hemtrevlig ...)

 

Det är inte utan att jag längtar tills Valle kan "vara i möblerade rum" och vi alla slipper leva mellan galler.

 

(Tur att vi har långa ben ... ;-)


Av Valle Vagabond - 4 september 2008 17:58

Så många lukter jag har haft i nosen idag!

Det är spännande att strosa runt på nya ställen och se andra skor och byxben ...


Jag har ju varit i stan idag och sett massor av folk och bilar och cyklar och hundar. Det var kul! Och när vi kom hem och jag sovit en stund, gick M. och jag längs vägen och tittade på traktorer och kanadagäss.


Och så har jag ätit äpplen överallt där jag kommit åt, senast på en av grannarnas tomt. Så inte gick det någon nöd på mig idag inte.


Men lite trött blir man förstås av alla intryck!


Av Valle Vagabond - 4 september 2008 14:07

M:

När jag var ung mamma, hade jag aldrig hjälp av barnvakter. (Vi bodde inte i samma landsända som morföräldrar och farföräldrar heller, så de ingick inte alldeles naturligt i barnens vardag.)

 

Mina barn tillbringade visserligen stora delar av sina dagar på dagis och kanske var det därför som jag värdesatte att vara hemma med barnen på eftermiddagar, kvällar och helger.

 

Nu har tre av mina barn egna barn och jag är den som skulle kunna vara med barnbarnen oftare. Så att de unga arbetande vuxna fick lite ledigt ibland. Men, det händer inte så ofta. Eftersom jag är så trött ...

 

Och så har jag då skaffat en hundvalp, för att pigga upp mig.

Och då blir det ju ännu svårare att ta hand om barnbarnen, så länge han är valp ... men, som tur är går det framåt. Valle växer och lär sig mer och mer och förhoppningsvis blir jag piggare.

 

Men idag var det jag som fick be om hjälp att passa Valle.


Jag skulle in till stan och använda ett presentkort på massage, som jag fick för ett halvår sedan när jag fyllde jämnt.


Och eftersom det är en lång resa till stan och en lång tillbaka, måste jag ta med mig Valle i bilen.

 

TACK, kära älskade styvdotter, för att du tog paus i pluggandet och tog med dig Valle på promenad i det höstvackra vädret i parken!

 

Det är skönt att få en paus från ansvaret ibland.

Av Valle Vagabond - 4 september 2008 08:39

M:

Nu ska Valle och jag åka till stan.

Får se hur det går. Valle är inte så stadsvan ....

Av Valle Vagabond - 3 september 2008 18:40

Idag har M. varit glad och hittat på både det ena och det andra till mig. Hon har tränat klickerträning  med mig både ute och inne och lekt "Leta bollen" och ”Leta strumpan”. Och så har M. gömt mat till mig på alla möjliga ställen, som jag fått nosa fram. Puhhhhhhh … Ganska kul faktiskt – att få jobba lite för att få maten.


Så har vi förstås också promenerat, både här hemma i trakterna och inne i samhället, där Husse jobbar. På morgonpromenaden fick jag springa och busa med min stora tikkompis och det är roligt, men jag blir trött för hon springer så fort!


Vi åkte bil och hämtade H. på eftermiddagen och då blev jag förstås överlycklig - både att jag fick åka bil och att vi hämtade H. (Fast jag råkade kräkas lite i min hundbur, men det kunde inte hjälpas.)


M. och H. skulle köpa mer kompostgaller och lite grejer. De har märkt att jag har blivit ganska stor och stark nu, så det behövs bättre avgränsningar när jag ska vara ensam hemma. Annars springer jag runt och hoppar upp i möblerna för att kunna titta ut genom fönstren och det blir ju lite oroligt ...


När M. var hemifrån en hel timme idag (och högg ved), var jag ensam och det var då hon märkte att jag kunde forcera det gamla hindret i dörrposten ....

(Ja, det gäller att hänga med i utvecklingen! Jag blir en stor kille på ett kick.)


Nu ska jag sova en stund, gÄÄÄÄäässsspppp ....

för jag har varit med om så mycket idag …


Av Valle Vagabond - 2 september 2008 14:39

M:

En växanderapport:

Valle är 16 veckor och väger 16 kilo.

Lustigt att se att han ökar ett kilo per vecka.

Undrar hur länge ...

Har du gissat vad han ska väga som vuxen???

Titta till höger i min "omröstning" och ge din gissning!

 

Ny tid är nu också beställd hos vår "coach".

Hon ska titta på hur det går till när vi är ute och promenerar.

Skönt att så småningom få hjälp!

 

Valpkursen på Brukshundsklubben har jag däremot inte hört något mer om. Det tar tydligen lång tid innan datumen för hösten sätts ....

Och jag är ju otålig och vill gärna veta.

 

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards