Direktlänk till inlägg 10 oktober 2008
M:
Det blir många härliga utevistelser varje dag, när man har hund.
Säkerligen välgörande för hälsan, själen, kroppen & knoppen.
Men det gäller att njuta inomhus också.
Av lek och kel med Valle förstås, men också av vackra detaljer, tankar, böcker, musik och mat.
Jag lagar oftast mat väldigt fort.
Det blir vad det blir, beroende på vad jag har i skåpen och hur hungrig jag är. Ofta, ofta är det busenkel mat. Men det ska vara gott. Det finns ingen anledning att äta tråkigt, bara för att man hoppar över köttet!
Nyss stekte jag två ägg, en liten squash och solroskärnor. En bra lunch tillsammans med en knäckemacka.
Igår åt jag pasta med stekta champinjoner och soltorkade tomater. Till det la jag till surkål. Jo! Jag har faktiskt för första gången testat att syra vitkål. Det tar lite tid förstås, för kålen ska stå och safta till sig rätt länge.(Avrunnen filmjölk ger vasslan och så blandar man i lök, äpple och kummin i kålen. Receptet hittade jag i Vår kokbok.)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|