Direktlänk till inlägg 10 februari 2009

Explosiv start

Av Valle Vagabond - 10 februari 2009 18:21

M:
När man, som jag, inte kan något sedan tidigare om hundträning, och aldrig besökt en lydnadstävling, tar det lite tid innan man förstår hur man ska träna med sin hund. (Jag är ju dessutom inte längre så snabb på att lära nytt, eftersom jag har svårare att koncentrera mig på läsning nuförtiden och inte har jag samma uthållighet som tidigare heller.)

 

Jag lär mig alltså sakta genom att pröva mig fram med klickerträning. Men jag har GOD HJÄLP av att läsa i följande böcker:Lydnadsträning i teori och praktik

Klickerträning för din hund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och det är så roligt!

Idag har vi tränat "explosiv start" från sittande och liggande.

Först i snön i trädgården och sedan inomhus (där det inte går att få upp samma tempo förstås).


Jag har ju tränat inkallning i flera månader och det har gått bra, men nu är Valle inne i en fas då han gärna gör lite annat innan han behagar komma. Eller så springer han förbi mig i full fart.

 

Jag tänker också så här, att om det går sämre med träningen,får jag göra träningen roligare och samtidigt sänka kraven, tills att det går bra igen. Idag har vi haft ROLIGT.


Jag har använt en leksak att kampa med, som förstärkning/belöning.


Det tyckte Valle var skoj.

 


 
 
Tunas matte

Tunas matte

10 februari 2009 19:10

Berätta vad det innebär. Jag har ingen aning...

http://tuna.bloggagratis.se

 
Åsa

Åsa

10 februari 2009 19:43

Jason är stövare/dobbermann. Han är 7½ år och har tinat upp allt eftersom. Numera leker han som en husky ;)

http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Borzita

10 februari 2009 19:46

Hejsan! Ja, det där med att inte komma direkt, känner jag igen. Det går över.Men inte av sig själv. Jag använde mig av en långlina när Hero testade hur långt han kunde komma med att inte lyda direkt jag kallade på honom. Den släpade efter honom när vi var ute. Istället för att kalla in, så tränade jag stanna/kom. När jag sa stanna, trampade jag på linan så att han stannade, sen backade jag och sa samtidigt kom. När han var på väg klickade jag,när han kom fram fick han godis, efter några gånger väntade jag med klicket tills han var ända framme och satte sig, sen fick han godis. Sen fortsatte vi med mer övningar och är där vi är idag. Dvs jag säger "jobba" och han jobbar.

Du är duktig. Du har ju lärt Valle massor av saker redan. Han kommer att lyda dig hur bra som helst, när han har kommit ur den här "testfasen".
Hälsningar Borzita

 
Lena,Moa,Maiko

Lena,Moa,Maiko

10 februari 2009 23:30

Hundböcker kan man aldrig få nog av. Har nog tänkt att skaffa lite fler snart - kanske det dyker upp några bra på bokrean?Var Klicker boken bra?

http://nysvansat.blogspot.com

 
Valle Vagabond

Valle Vagabond

11 februari 2009 00:11

Till Tunas matte:
Explosiv start, det är att sitta eller ligga och vänta och sedan galopperande springa till matte som ropat HIT. Inte vanka lite sakta hit och dit innan man slutligen bestämmer sig för att komma. JAg kan båda varianterna ;-)
Matte läser i lydnadsboken och hittar tips om hur hon ska träna mig att riktigt längta efter att få explodera fram ...
Till Åsa:
AHA. Jag tyckte att han var lite lik mig ... Jag har ju också dobermann i mig ...
Till Borzita:
Matte tackar för berömmet. Och jag testar vidare ;-)
Till Lena, Moa och Maiko:
Matte använder båda böckerna och tycker att de är bra. Klickerboken är mer lättillgänglig - lättare att snabbt komma igång med. Lydnadsboken är utförlig som en uppslagsbok.

http://nzer

 
Åsa

Åsa

11 februari 2009 08:20

Det kan bli en kraftmätning mellan tik och valp när valpen får för sig att testa om den inte är ranghögst trots allt, vid trotsperioderna eller när den blir riktigt könsmogen vid 2 år ålder. Tikar kan slåss på ett mycket otrevligare sätt än hanar, på liv och död liksom.

http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se

 
Tunas matte

Tunas matte

11 februari 2009 11:00

Tack för svaret. Den där explosiviteten kommer när jag sänker rösten till basläge och är mycket bestämd. Det är en nackdel att ha en ljus röst och låta "snäll".

http://tuna.bloggagratis.se

 
Ingen bild

malte o snoki

11 februari 2009 11:41

va bra att du tycker det är roligt allt går ju så mkt lättare då! jobba på...

 
Anneli

Anneli

11 februari 2009 20:15

Visst är dom bra, har dock inte läst ut lydnadstäningsboken än, den tar lång lång tid att läsa... Men jag tycker att författarna skiver så fångade och då är det lättare att läsa.

Kram Anneli

http://varan-varld.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Klickerfröken

13 februari 2009 20:33

Vilken klok matte! :-)
Får man inte möjlighet att berömma tillräckligt ofta- sänk kriterierna!
Kramar till er!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Valle Vagabond - 18 juli 2010 20:45

Ooops. Glömmer av mina obligations ... Har visst inte rapporterat något på bloggen sedan midsommar ... Sorry kompisar!   Här i Valleland är det mycket utomhustillvaro i juli. Jag sitter inte inne med tassarna på tangentbordet särskilt ofta, men l...

Av Valle Vagabond - 29 juni 2010 22:24

Nu var det längesedan jag var härinne på min egen blogg och nosade. Har haft fullt upp med annat. Gäster nämligen! M:s barnbarn från Småland.        De gillar hundar. Och de gillar mig! Jag har fått klappar och midsommarkrans runt halsen och ...

Av Valle Vagabond - 17 juni 2010 22:24

Det händer mycket nu i Valleland. Hit kommer en snickare var och varannan dag och bygger altan och lite annat i trädgården. Jag ligger på min bro och bevakar att det går rätt till och att han jobbar bra! Snyggt ska det ju bli. Och det blir det ocks...

Av Valle Vagabond - 10 juni 2010 16:45


Jag har en favoritplats numera. På bron. Här älskar jag att vara. Här kan jag sova, vila och spana in alla som går förbi Vallehuset. Min M. brukar ha dörren öppen så att hon hör mig inifrån. Som idag, när hon ligger sjuk. Då hör hon hur det ra...

Av Valle Vagabond - 8 juni 2010 16:30

Vanligtvis går vi LÅNGA promenader, M. och jag. Antingen i skogen eller på byavägarna. Nu är det bra om  hon har med sig vattenflaska med skål till mig också, för det är rätt så varmt ...        Och man kan bli törstig efter att ha passerat kor...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards