Alla inlägg under maj 2009

Av Valle Vagabond - 9 maj 2009 18:26

Det blåser idag, men vi har varit ute nästan hela dagen.

H. och M. grejar i trädgården - rensar, gräver, sår, lägger ut täckbark och förbereder marken för att sätta upp ett litet växthus ...

Sedan vill de ha fika.

Jag får också gott att tugga på.

Men jag tycker inte att det är så roligt att ligga stilla på gräset i all evighet ... Som tur är blir det pauser när jag får gå på långpromenader i skogen.


Och några timmar låg jag inomhus och sov också.

Skönt!

 

Ha en bra lördagkväll nu kompisar!


Av Valle Vagabond - 8 maj 2009 18:57

Min M. tog inte med sig kameran ut idag, fastän vi var ute på två  l å n g a  promenader. Först gick vi runt byavägarna och avslutade med en lång skogspromenad då jag fick springa lös. (M. ser till att jag inte springer ifrån henne, utan håller mig nära henne.)


Vi har en jättebra skog med härlig mossa att springa på. Fullt av vitsippor är det på många sträckor och gullvivor och liljekonvaljer. Jag gillar skogspromenaderna lika mycket som M. gillar dem.


På sena etermiddagen gick vi åt ett annat håll, på en annan byaväg och sedan över gårdar och in i en annan skog. M. trodde att det skulle finna en stig som förband två vägar, men vi hamnade lite tokigt. Det är så mycket åkermark runt husen här, så man kommer inte fram överallt. Jag får ju inte springa på nysådda åkrar. Vi traskade därför på i skogen och hittade

blommande hägg som M. satte i en vas när vi kom hem och vackra getramsblommor.


Vi kom ut rakt över en sommarstugetomt och det var ju lite pinsamt tyckte M., men nöden har ingen lag. Det vara bara att korsa tomten och smita ut genom grinden. (Ingen var hemma.) H. gav mig ett tuggben efter maten, när vi kom hem. Sedan var jag pömsig.

Jag la mig på min "tron" i hallen och tänkte sova.

Men då ville M. ta fram kameran ...


Så jag fick flytta mig till matrumsgolvet. Men där var hon framme med kameran igen!

Får man sova, eller?


Av Valle Vagabond - 7 maj 2009 19:25

Nu luktar jag inte lika surfiskigt om huvudet längre, säger M. Hon är så känslig. Och först var hon lite tjurig!  Bara för att jag rullade mig i go-doft i skogen och så hade ju M. preparerat mig med fästingmedel, så hon kunde inte schamponera mig i duschen heller. En trasa tog hon och gnuggade mig med bakom öronen. Nu har det mesta av min parfym klingat av. Förhoppningsvis sitter fästingmedlet kvar, så att jag slipper fler snyltare i pälsen.


Jag har haft en ganska vanlig dag idag. Numera har jag vant mig vid att inte bara H. utan också M. försvinner från huset ganska ofta. (Jag får sova i lugn och ro med andra ord.) Trots att de är borta mer än tidigare, är de i alla fall såpass kloka att de tar ut mig i skogen lika ofta som vanligt. (Fast M. kastar ut blodpuddingbitar på stigen då och då, så att jag inte får för mig att göra avstickare in i buskarna där godoften finns.) Sedan har jag ett antal pinnar som jag kan plocka upp och springa med på stigen också. H. är bäst på att jaga mig och försöka ta pinnen ifrån mig. M. låtsasspringer bara och tror att jag tycker att det är lika kul . (!!!) Men hon leker klickerlekar med mig inne istället.


Så jag kan ju inte klaga ...

Utom på att jag ibland får ligga bunden i trädgården och titta på när de trädgårdsjobbar. DET ÄR JÄTTETRÅKIGT!


Nu ska jag tala om för M. att jag behöver gå ut och kissa.


Av Valle Vagabond - 6 maj 2009 23:03

M. och H. har just kommit hem. De har varit på teater ikväll och jag fick stanna hemma.

Sov gott gjorde jag. 


Men tidigare idag har jag varit i farten.

Aktat mig för hästarna och busat med granntiken L. som gillar att springa runt och jagas lika mycket som jag. Och så har M. varit med mig i skogen två gånger. Hon var inte alldeles glad när jag rullat mig i ett as (hon gillade inte lukten) men annars har vi haft kul.

M. plockade gullvivor och liljekonvaljer och jag plockade pinnar. 

Nu vill de visst sova. Jag som just vaknat ....

Av Valle Vagabond - 5 maj 2009 14:38

Lång morgonpromenad idag med H. och sedan sov jag ensam hemma.

M. kom hem efter sin kurs och vi var ute i regnet en stund.

Trist tyckte vi båda två, men jag försökte i alla fall roa mig med en pinne.

Och M. och jag tittade på vad som blommade i trädgården.

 Men nu vill vi bara sova middag ....

Av Valle Vagabond - 4 maj 2009 20:54

Igår kväll på kvällspromenaden, när jag skuttade glad i skogen med min pinne och M, hade jag väl ingen aning om vad som väntade på hemvägen. Mina hästkompisar stod i en ny hage och de kom springande mot mig för att hälsa. Jag gick fram som jag brukar och skulle nospussa dem .... men ve och fasa vad det small till. Jag skrek rätt ut och fattade ingenting! (Och min M. ångrade sig väldigt att hon låtit mig gå nära elstängslet.)


Sedan var jag bra matt hela kvällen. Min stackars M. trodde att jag skulle få men för livet, men idag var jag som vanligt igen. Och inga elkyssar har jag råkat ut för idag, bara M-kyssar och H-kyssar.


Förresten har det regnat en stund idag så nu är grönskan ännu grönare i Valleland. Och det är bra skönt att allting är som vanligt - skogspromenader, lekar, blodpuddingsbitar och min M. och H. i Vallehuset är det bästa jag vet.


Av Valle Vagabond - 3 maj 2009 18:22

Igår åkte jag med M. och H. iväg på bilresa.

Vi stannande på ett rastställe nära Västerås där det fanns massor av får och kor och grisar och gamla hus. Barn och andra tvåbeningar också förstås och en och annan hund. Där drack H. och M. kaffe och jag fick en slurk vatten och nosa omkring på stigarna.


Sedan kom vi fram till ett nytt ställe där jag kände igen ett av M:s barnbarn och hennes föräldrar.

Här hälsar jag på barnbarnets mamma. Vi var på landet i deras sommarstuga.


Jag och M. hittade en bra skog att gå kvällsrunda i. Där fanns både rådjur och liljekonvaler i knopp minsann. Och sedan fick jag sova i det lilla hus på tomten där M. och H. och jag skulle övernatta. (Bra att min bur var med för i den kände jag mig trygg och nöjd, medan jag väntade på att H. och M. också kom och la sig.)


Idag blev det resa av igen med några spännande rastningar i naturen och sedan fick jag passa bilen medan M. och H. åt brunch med en massa folk. Det var ett trettioårskalas för M:s son. När de hade ätit klart kunde jag sträcka på benen och titta på båtarna och vattnet och alla människorna. Och pussa på barnbarnen .... Roligt att få vara med!!!!!


Nu är vi hemma igen och jag är såååååååå trött. Ska bli skönt att somna hemma i sin egen korg. Gässssssspppp!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards