Direktlänk till inlägg 18 juli 2009

Kantarellpremiär!

Av Valle Vagabond - 18 juli 2009 21:41

När vi gick i skogen idag, M. och jag, stötte vi på gula kantareller i mossan. M. klickade när jag nosade på dem och så fick jag köttbullebitar. Kul, tyckte jag. Jag fick nosa på M:s hand och så ropade hon SÖK! Jag fattade ju hur hon menade (för SÖK-lekar har vi gjort många gånger). Och jag visade vägen till flera ställen. Gissa om M. blev glad!

Så här många svampar bar vi hem till M:s mamma som rensade.

Och när det var klart såg det ut så här:

Sedan gick vi på eftermiddagen igen - med M:s föräldrar. Och då hade de med sig stora korgen. Och jag fick söka upp fler svampställen åt dem. Många köttbullar fick jag. Och många svampar blev det till människorna!

Visst var jag duktig?!?!

Och roligt var det.

 
ANNONS
 
Tuna

Tuna

19 juli 2009 00:17

Bravo Valle! Du kan ju snart tävla med Sigge.

http://tuna.bloggagratis.se

 
Ingen bild

malte o snoki

19 juli 2009 11:54

å så fint! himmel va många kantarellsmörgåsar det där blir...mmmmums!

 
Sigge

Sigge

19 juli 2009 18:51

GRATTIS valle!
Du ser det är ju superenkelt att leta kantareller.
Så får man så god belöning också!

http://svamphunden.bloggagratis.se

 
Myrra

Myrra

19 juli 2009 20:15

Oj, vad du är duktig! Jag letar bara upp sådana som matte gömt. Resten får matte hitta själv! Just nu vägrar jag ö h t vara i skogen eftersom myggen är så jobbiga.

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Ville

Ville

20 juli 2009 13:45

Bravo Valle...tänk vad många av oss blivit duktiga på att hitta svamp och det tack vare Sigge tror jag som lärt människorna att dom ska ge oss godis i massor när vi visar dom svamparna..
Hoppas du har det bra i sommar

http://marno.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Morfar

20 juli 2009 17:47

Visste väl att valpisarna skulle bli bra, men Valle slår ju alla rekord, guldvofsing!!!

 
Filifjonkan

Filifjonkan

20 juli 2009 19:22

Men hej Valle svamphund. Vad du är duktig och har lärt dig en massa bra grejor nu märks att du blivit stor kille ju hitta så mycket kantareller. Så bar att ni fick hjälp att rensa dem med det är lite pillrigt det, Puss på örat det mjuka!

http://filifjonkan-se.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Valle Vagabond som sträcker på sig

20 juli 2009 21:52

Guldvofsing! :-)
Tack för det, bästa "Morfar". Hälsa min lilla mamma och "Mormor" också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Valle Vagabond - 18 juli 2010 20:45

Ooops. Glömmer av mina obligations ... Har visst inte rapporterat något på bloggen sedan midsommar ... Sorry kompisar!   Här i Valleland är det mycket utomhustillvaro i juli. Jag sitter inte inne med tassarna på tangentbordet särskilt ofta, men l...

Av Valle Vagabond - 29 juni 2010 22:24

Nu var det längesedan jag var härinne på min egen blogg och nosade. Har haft fullt upp med annat. Gäster nämligen! M:s barnbarn från Småland.        De gillar hundar. Och de gillar mig! Jag har fått klappar och midsommarkrans runt halsen och ...

Av Valle Vagabond - 17 juni 2010 22:24

Det händer mycket nu i Valleland. Hit kommer en snickare var och varannan dag och bygger altan och lite annat i trädgården. Jag ligger på min bro och bevakar att det går rätt till och att han jobbar bra! Snyggt ska det ju bli. Och det blir det ocks...

Av Valle Vagabond - 10 juni 2010 16:45


Jag har en favoritplats numera. På bron. Här älskar jag att vara. Här kan jag sova, vila och spana in alla som går förbi Vallehuset. Min M. brukar ha dörren öppen så att hon hör mig inifrån. Som idag, när hon ligger sjuk. Då hör hon hur det ra...

Av Valle Vagabond - 8 juni 2010 16:30

Vanligtvis går vi LÅNGA promenader, M. och jag. Antingen i skogen eller på byavägarna. Nu är det bra om  hon har med sig vattenflaska med skål till mig också, för det är rätt så varmt ...        Och man kan bli törstig efter att ha passerat kor...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Valle Vagabond med Blogkeen
Följ Valle Vagabond med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se