Alla inlägg under oktober 2009

Av Valle Vagabond - 19 oktober 2009 19:45

M. och H. och jag har haft mycket omkring oss i helgen. Barn och barnbarn hela helgen i Vallehuset och jag har fått vila i buren ibland för att få lugn och ro. Men så har jag förstås fått gå i skogen i regnet med M. också. Sen har jag passat på att smita ut också och det var ju inte så lyckat när jag skrämde slag på en granne som passade en liten valp .... En busig Valle med en massa uppdämd energi är ju väldigt hoppig och det är inte alls alla som gillar.

  

Idag har vi haft det mer som vanligt med lugn och ro inomhus och så våra promenader på höstvägarna.

Av Valle Vagabond - 15 oktober 2009 14:48

M. och jag och min kompis J. har mutat in ett litet hörn av skogen där inte jägarna går. Vi var där idag och rusade och busade över mosskläda stenar och stockar. Jag GILLAR verkligen att jaga min polare J. På vägen hem hittade vi en lite småskitig åker också, hehe .... M. kopplade oss hemma på Vallegården och så hämtade hon en hink med ljummet vatten och öste vatten över våra tassar och ben och magar så att vi blev rena, innan hon skulle gå hem med J. till hans hus och med mig till Vallehuset. J. gillade vattnet som bara den och jag var sådär måttligt förtjust. M. var helnöjd med den lediga dagen och turen med två härliga hundar i solen. Det är lycka det, säger min M. Att få nöjet att vara med oss. Tror jag det!

Av Valle Vagabond - 12 oktober 2009 11:55

Ingen skog idag, inte.

M. pratar om att det är upptaget i skogen nu. Av jägare och jakthundar. Fuskigt tycker jag. Det är ju faktiskt MIN skog ...

Vi fick gå på vägarna istället, M. och jag. Som tur är kan vi koppla lös oss från varandra bitvis. Det tycker vi är skönt båda två. Men kopplet åker på emellanåt. Och så vill hon att vi ska gå fot och allt det där. OK då matte. När vi närmade oss Vallehuset dök min polare J. och hans matte upp. Så då kunde vi leka av oss all överskottsenergi på Valletomten. Springa runt, runt, runt ....

Nu ska M. åka och jobba igen. Jag får väl boa in mig på någon av mina Valleplatser och slumra lite tills de kommer hem ikväll.

Av Valle Vagabond - 10 oktober 2009 20:14

Idag har jag fått vara i skogen och springa fritt på åkrar och stigar TVÅ gånger.

Först med H. en dryg timme.

Och sedan med M. på eftermiddagen.

      

Och när jag sprungit omkring en stund, hittade jag en härlig doft att rulla mig i.


  

Jag ville ju lukta gott så här på lördagen ...

Men M. gillade det inte.

  

 Nyduschad Valle.

Av Valle Vagabond - 9 oktober 2009 22:15

M. och H. gjorde pizza av dagens trattkantareller.

Med god tomatsås, oliver och fetaost ...

  

Och så en härlig plommonkaka till efterrätt.

  

Jag kollar att det går bra när de tar fram all den goda maten.

Dom är så glada och nöjda. Och då är jag ju också nöjd.  

Av Valle Vagabond - 9 oktober 2009 22:00

Här sitter jag och väntar.

  

M. bär in ved ....

  

Och jag klättrar omkring och gnager lite på några fällda grenar som ligger och skräpar.

  

Men till sist blir det trist.

  

Urtråkigt M!

  

Och då fattar hon till sist att vi ska gå ut i skogen istället.

Bra, M.!

Av Valle Vagabond - 9 oktober 2009 13:22

Jag förstår mer och mer för varje dag hur M. tänker. Nu vet jag absolut att M. menar NEJ när hon säger Nej. Hon tycker att jag är suveränt duktig när jag går lös med henne på promenad här ute på landet. Och så ser jag en katt och stannar. Och precis när jag tänker springa fram till katten, säger M. det där ordet och då tittar jag på henne och så säger hon Brrraaaa. Och så går jag med henne istället. Det gillar hon!


Nej och Inte röra säger hon också när jag blir sugen på att plocka upp något från marken. Jag fattar och tittar på henne. Då får jag beröm. (Och ibland köttbulle!) Idag såg jag en spännande flagga ute på ett fält. Jag skulle just till att springa dit och undersöka vad det var, när M. sa Nej och Inte röra. Så då struntade jag i det. M:s vilja är min lag. (Låter jag henne tro i alla fall...) 


Det funkar ganska bra när vi är kopplade också. Fast ibland vill jag ju så gärna fram och hälsa på snälla människor vi möter. Och på J. och hans matte .... Men M:s nej är ett nej. Jag börjar fatta hur hon tänker.

Av Valle Vagabond - 8 oktober 2009 21:32

Idag är det torsdag igen och det betyder att M. tar med sig både mig och min kompis J. på promenad. Vi fick gå i koppel ganska länge idag innan hon släppte oss lösa så att vi ÄNTLIGEN kunde springa, rejsa, jaga varandra och leka! Vi sprang över en åker och sedan in i skogen. Så klart vänder vi oss om och väntar på M. också, så att hon inte kommer bort. Ett tag trodde vi att hon försvunnit, men då sprang vi tillbaka och hittade henne bakom en gran. Ha! Hon blev så klart glad att vi kom så det blev köttbullebelöning. Mums.

M. såg en trädstam full med köttbullar också. Hon visade oss den och jag var snabb som blixten och letade upp köttbullarna.  J. satt bara på rumpan och fattade ingenting ... Vi måste nog lära honom.

Japp. Annars har väl dagen varit ganska vanlig.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards