Alla inlägg under januari 2010

Av Valle Vagabond - 15 januari 2010 16:34

Kul att "bläddra" i bloggen. För exakt ett år sedan kunde man se mig och M. klickerträna i hallen. Man ser ju tydligt att jag klarade att gå fot (på mitt sätt), stanna, backa, ligga, sitta vackert och göra high five. Min M. tänker att vi måste träna lite mer, så att man ser några framsteg ... Jag är ju hela 1 år och 8 månader nu. Borde ju märkas, säger hon, att det har gått ett år sedan den där filmen ....

  

Jag tycker att det är bra som det är jag.

Så länge jag får vifta på svansen och äta korvsnuttar!

Har du nån korv, M?


Av Valle Vagabond - 14 januari 2010 18:50

Äntligen. Det var längesedan jag och M. gick ut med min kompis J. Idag var det dags. Som tur var hade temperaturen ute blivit aningen mildare, så vi kunde vara ute en hel timme. Vi jagade varandra och galopperade i snön och på stigarna i skogen. Jippi. M. kunde gå på snöskoterstigarna, utan att trampa igenom. Så hon var nöjd att slippa pulsa.

M. har lekt med mig inne också. Riktigt trevligt faktiskt. (Hon har skärpt sig lite min M.) Och på eftermiddagen träffade vi J. och hans matte när de var ute. Då promenerade vi alla fyra, men när mattarna släppte oss lösa för att leka, var vi inte så sugna på det längre. Vi hade ju fått vår dos av varandra. Både J. och jag blev gladare när de kopplade oss igen.

På kvällen nu har M. visat mig att jag ska gå med slakt koppel. Det vet jag ju så klart, men ibland glömmer man ju ... Med ostbitar och klicker minns man igen ;-)

Av Valle Vagabond - 13 januari 2010 15:50

Man kan ju lätt tro att livet på landet är tråkigt.

Men icke. Jag kollar ut genom fönstret, ser om nån hundkompis, häst eller människa går förbi ....

Och så spanar jag på tv. Just nu "Fest i byn". Där rör det sig många hundar, hästar och människor ... På cyklar också! Jättemycket att hålla koll på.(Inte bryr jag mig om att det pratas på franska. Jag är ju hund och fattar allt ändå!)

Av Valle Vagabond - 12 januari 2010 13:04

Minus arton, minus tjuett, minus nitton ....

Sådär snackar dom varje morgon, min M. och min H. Och så tjafsar dom om vem som ska hämta ved och jag har all sjå i världen med att påminna dom om att leka med mig också ...

Idag har vi trotsat kylan (minus arton) och gått skogspromenad i snölagret. Rådjuren och hararna håller stigarna upptrampade så det går fint att kuta. Men min M. får böja sig för alla snötyngda grenar. Hon gillar solskenet säger hon. Det blir tusan så ljust med all snö som reflekterar strålarna.

Och så klart att vi matar fåglarna också. Dom är alltid HUNGRIGA.

Nu ska jag sova min skönhetssömn igen. (Blir mycket sånt ...)

Av Valle Vagabond - 11 januari 2010 21:21

  

Fin blomma tycker min matte. Den har nyss slagit ut i köksfönstret. Hon är glad för sånt. Men det är lite problem med min M. Hon har hittat Facebook att skriva på, och då vill hon inte blogga här så ofta. Fjantigt tycker jag. Man kan väl hålla sig till hundbloggandet, det är ju faktiskt det viktiga här i livet.

Annars är hon lite småsur också, M. Trött på kylan, trött på vedbärandet och eldandet. Hon längtar efter våren tror jag.

Jag längtar efter en lite roligare matte jag. Ska försöka övertala henne att besöka era andra bloggar imorgon. Nu är hon för trött säger hon.

Ja se mattar!

Av Valle Vagabond - 7 januari 2010 19:39

M. säger att det "bara" var -11 grader idag.

Bra det. Då kunde vi vara ute en ganska lång stund i skogen. Och sedan hjälpte jag M. att skotta, för det har snöat i Valleland idag.

Men igår var det -31 grader.

Då var det kallt! Jag blev alldeles vit och djupfryst som synes.

Fick därför inte vara ute så länge.

Gick in och kramade min M. istället.  

  

Av Valle Vagabond - 5 januari 2010 12:34

Tisdag och fortfarande smällkallt.

M. och jag tar lite kortare turer såna här dagar, men jag hoppar gärna omkring i snön allt jag orkar medan vi är ute.

Tycker nog att det börjar bli ljusare igen därute. Soligt och grant.

Inget speciellt annat att rapportera från Valleland. M. och H. är hemma men tar sig inte för så mycket. Är liksom stiltje här på alla fronter, utom i min mage. Tyvärr är jag lite lös i magen så jag ber om att få gå ut både en och två gånger fler än vanligt. Det är bara för mina människor att hänga på. Och de tar på sig täckbyxor och jackor och mössor och vantar och koplar fast sig i mig och så går vi.

Joorå. Nu har jag varit ute och är så nöjd så. För tillfället. Ska passa på att sova gott en stund.


Av Valle Vagabond - 4 januari 2010 19:45

  

Jag har lekt i snön nere vid den frusna ån och dammen.

I tidningen stod det idag att man måste aktivera hundarna, så att de inte fryser när de är ute. Jag är bra på att aktivera mig och röra på mig tycker min M. och H. Det är inte så ofta som jag står still frivilligt. Men M. verkar inte ha läst tidningen hon, för hon vill hela tiden träna på "Stanna" när jag går med henne i koppel.   

Och när vi stannat ska jag vänta på att hon säger "Nu går vi". OK, det kan vi väl göra ibland.

  

Men bäst är det ju när jag får springa lös i det vita vackra ....

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards