Direktlänk till inlägg 4 mars 2010

Konster och köttbullar

Av Valle Vagabond - 4 mars 2010 18:03

Torsdag idag. Och M. och jag har tagit med oss min hundkompis J. ut. Vi gick faktiskt väldigt lugnt och bra i våra koppel. Och sedan busade vi en stund när vi var lösa. Men när vi kom fram till parkeringsplatsen vid idrottsplatsen, fick jag visa J. att jag kunde gå sick-sack och ligga och stanna och rulla runt och hämta M:s handske när vi var löskopplade.

J. tittade på och var väldigt intresserad. Mest av köttbullsbitarna som jag fick som belöning. (Han fick förstås också köttbullsbitebelöningar för sina konster: Hit och Sitt.) Min M. och jag funderar över om vi kan lära honom några fler trix.

    

Jag undrar det jag ..... (Inga bilder på J. idag, men klicka på rutorna här ovan, så får ni se en annan snygg kille ....)

 
ANNONS
 
Rudi

Rudi

4 mars 2010 18:15

Trix och godis hör ihop. Om man gör många trix får man mycket godis, det är enkel matematik!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

4 mars 2010 18:21

Vilken tur att du haft en kompis. Valle och jag har ju varandra, så vi har bus varje dag. Fast nu får jag ju vara lite försiktig med honom. Ha en bra kväll

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

4 mars 2010 18:35

Hej Valle Vagabond. Åhh så snygg du är där du ligger lite coolt ser det ut.Ser din korg också fin o mjuk. men så roligt med en kompis som hängde med er på promisen. Ja du är ju så duktig så du kan nog lär din kompis både det ena och andra gissar jag. Hoppas ni haft sol idag och inte så kallt.. inatt lovar de -25 kallgrader igen. Suss gott sen då och hälsa matte

http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se

 
Sigge

Sigge

4 mars 2010 19:22

Om jag fick bestämma så skulle det vara snöfritt redan nu.
Men ok håller på ditt förslag att allt är borta 20 mars

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
Ingen bild

Borzita

4 mars 2010 20:20

Åh, Valle, du är verkligen en riktig snygging. Hälsar Cindy.

Du, Valles matte, det där med andra hundar kommer snart, med träning. Om han uppfattat ordet jobba så säger du det, när du ser den andra hunden, innan Valle ser den. Håll sedan kontakten med Valle och låtsas inte om den andre hunden.

Det är knepet jag har.

Kan han avbryta något han håller på med, när du ger ett kommando, ex.vis "nej"?
Om han skulle få syn på den andra hunden och bli intresserad kan du isåfall säga det kommandot du har för att avbryta något och samtidigt ge en signal via kopplet.
Jag brukar göra 3-4 korta "ryckningar" det är för att få uppmärksamheten och när Valle tittar på dej, så belönar du honom.
Det är viktigt att efter en korrigering ge hunden ett alternativ som är positivt.
Nappe är inte heller riktigt med, när en hund är för nära. Men det går framåt.
Jag brukar säga att det kan ta 1-2 veckor, innan de vet vad som gäller.
Det är därför jag söker upp hundar med flit just nu, för att träna på att han ska kunna se dem, utan att vilja fram.

Jag tror....nej, jag vet....att det kommer att gå bra för er.
Keep up the good work !

 
Valle Vagabond

Valle Vagabond

4 mars 2010 20:53

Tack för peppningen Borzita, hälsar matte.
Och jag tackar alla för era smickrande rader.

http://vallevagabond.bloggagratis.se

 
Tuna

Tuna

4 mars 2010 21:34

Du är såå vacker!! Jag och matte är kära på avstånd.

Det ser så mysigt hemma hos dig. Lite gammaldags hemtrevligt. Den där blå soffan kan man säker sitta i och titta ut genom fönstret. Det skulle jag göra.

http://tuna.bloggplatsen.se

 
Myrra och Tindra

Myrra och Tindra

5 mars 2010 10:53

Hihi, jasså din matte kan inte heller hålla reda på sina vantar! Man springer som ett skållat troll efter tappade vantar ju!

http://hundenmyrra.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Valle Vagabond - 18 juli 2010 20:45

Ooops. Glömmer av mina obligations ... Har visst inte rapporterat något på bloggen sedan midsommar ... Sorry kompisar!   Här i Valleland är det mycket utomhustillvaro i juli. Jag sitter inte inne med tassarna på tangentbordet särskilt ofta, men l...

Av Valle Vagabond - 29 juni 2010 22:24

Nu var det längesedan jag var härinne på min egen blogg och nosade. Har haft fullt upp med annat. Gäster nämligen! M:s barnbarn från Småland.        De gillar hundar. Och de gillar mig! Jag har fått klappar och midsommarkrans runt halsen och ...

Av Valle Vagabond - 17 juni 2010 22:24

Det händer mycket nu i Valleland. Hit kommer en snickare var och varannan dag och bygger altan och lite annat i trädgården. Jag ligger på min bro och bevakar att det går rätt till och att han jobbar bra! Snyggt ska det ju bli. Och det blir det ocks...

Av Valle Vagabond - 10 juni 2010 16:45


Jag har en favoritplats numera. På bron. Här älskar jag att vara. Här kan jag sova, vila och spana in alla som går förbi Vallehuset. Min M. brukar ha dörren öppen så att hon hör mig inifrån. Som idag, när hon ligger sjuk. Då hör hon hur det ra...

Av Valle Vagabond - 8 juni 2010 16:30

Vanligtvis går vi LÅNGA promenader, M. och jag. Antingen i skogen eller på byavägarna. Nu är det bra om  hon har med sig vattenflaska med skål till mig också, för det är rätt så varmt ...        Och man kan bli törstig efter att ha passerat kor...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Valle Vagabond med Blogkeen
Följ Valle Vagabond med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se