Direktlänk till inlägg 4 mars 2010

En körv ä allti en körv

Av Valle Vagabond - 4 mars 2010 20:41

Å tack alla för de smickrande kommentarerna på förra inlägget ....

Jo, min M. brukar ju också säga att jag är lite snygg. Hehe.


Men nu måste jag berätta något som smäller ännu högre än att vara snygg. M. och jag har tränat "Hämta korven" idag. Ja, jag kan ju "Hämta mattes handske" och "Kom hit med mattes toffel", så nu tyckte min M. att det var dags att träna "Hämta korven" och "Ge matte korven". De två första gångerna hon sa det, så trodde jag att hon skulle testa mig att inte röra korven, så jag hämtade handsken istället. Men sedan fattade jag. Korven åkte rakt in i gapet på mig, men M. var snabb att plocka ut den och sa Tack och klickade och gav mig små godisbitar.

Efter några få träningsomgångar fattade jag. Jag tog upp korven med munnen och gav den till M. Två gånger inne och en gång ute på kvällspromenaden!


Men, vi ska träna några fler gånger så att det sitter. Sedan kanske ni får se det på bild eller film. (M. vill minnas att det var någon av alla bloggkompishundar som kunde det här tricket en gång .... Och nu fnissar hon glatt över att jag har kommit så långt. Ja se mattar! Vad de hittar på!)
 
ANNONS
 
Cecilia

Cecilia

4 mars 2010 20:54

Bra och rolig aktivering!!

http://www.ciashundar.se

 
Tuna

Tuna

4 mars 2010 21:06

Du är så duktig Valle! Och vilken duktig matte du har som orkar träna. Det där med korven vet jag inte om jag skulle klara. Jag vill ju gärna gräva ner dom korvar jag eventuellt får någon gång.

Men, jag har tränat ditt förra trick med godisbitar på golvet som man måste gå förbi. Det klarar jag. För säkerhets skull går jag en ordentlig omväg förbi dom eftersom man inte får ta dom direkt.

Matte såg ett program om konstiga hundar igår - fem stycken som åt varandras bajs! Det såg verkligen äckligt ut tyckte matte. Det har jag inte alls ägnat mig åt, mer än ätit älg- och renspillning någon gång, men det är ju inte äckligt på samma sätt.

Hej så länge, hoppas allt är bra för övrigt. Matte har varit dålig på att blogga och kommentera. Intresset går i vågor.

http://tuna.bloggplatsen.se

 
Rudi

Rudi

4 mars 2010 22:10

Men åh, korvapportering är så himla bra at kunna. Jag minns en kurs matte och jag gick när jag var ganska valpig, då skulle mattarna gå med en korv mellan knäna och vi hundar skulle gå fot bredvid utan att låtsas om korven. Det var svårt men väldigt roligt, och så såg mattarna dråpliga ut där dom knixade fram med korven! Man kan göra mycket roligt med korv!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Myrra och Tindra

Myrra och Tindra

5 mars 2010 10:55

Jisses vilket trick! Vad duktig du är, Valle!

http://hundenmyrra.blogspot.com

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

5 mars 2010 10:56

Ja du var duktig som inte svalde korven. Vi skall be Matte testa om vi kan göra samma sak. Men vi tror att den kommer att slinka ner i strupen med ett litet nafs. Ha en bra helg

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Prinsessorna

Prinsessorna

5 mars 2010 13:31

Du är allt bra duktig du, Valle. Vi skulle nog äta upp korven på direkten. Speciellt lillebror. Hoppas att vi får se dig utföra tricket på film snart.

http://prinsessangreta.blogg.se

 
Edith

Edith

5 mars 2010 15:44

Vad du är duktig Valle! Jag är full av beundran och röd av avund. Jag skulle ha slukat korven direkt. Hur kan du låta bli? Jag fattar inte det. Pariserkramar

http://www.parisercollie.blogg.se

 
Wille

Wille

5 mars 2010 20:30

Jadu, mattar är allt bra påhittiga de ! Jösses vad får de allt ifrån! "Hämta korven" har vi inte testat, kanske ngt jag ska tipsa matte om. Däremot har jag lärt mig "slå ner korven". Nej det är inte så allvarligt som det låter.

http://willebus.bloggagratis.se

 
Rudi

Rudi

5 mars 2010 21:34

Korvapportering är påfrestande för nerverna och väldans utmanande. Jobba på, grabben!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Valle Vagabond

Valle Vagabond

6 mars 2010 19:24

Håller med om att det är lite påfrestande med korvrapportering. När vi testade igår igen, vågade jag inte hämta korven, utan la mig bara ner. Trodde att det var så matte menade .... Hon får förklara bättre nästa gång igen.

http://vallevagabond.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Valle Vagabond - 18 juli 2010 20:45

Ooops. Glömmer av mina obligations ... Har visst inte rapporterat något på bloggen sedan midsommar ... Sorry kompisar!   Här i Valleland är det mycket utomhustillvaro i juli. Jag sitter inte inne med tassarna på tangentbordet särskilt ofta, men l...

Av Valle Vagabond - 29 juni 2010 22:24

Nu var det längesedan jag var härinne på min egen blogg och nosade. Har haft fullt upp med annat. Gäster nämligen! M:s barnbarn från Småland.        De gillar hundar. Och de gillar mig! Jag har fått klappar och midsommarkrans runt halsen och ...

Av Valle Vagabond - 17 juni 2010 22:24

Det händer mycket nu i Valleland. Hit kommer en snickare var och varannan dag och bygger altan och lite annat i trädgården. Jag ligger på min bro och bevakar att det går rätt till och att han jobbar bra! Snyggt ska det ju bli. Och det blir det ocks...

Av Valle Vagabond - 10 juni 2010 16:45


Jag har en favoritplats numera. På bron. Här älskar jag att vara. Här kan jag sova, vila och spana in alla som går förbi Vallehuset. Min M. brukar ha dörren öppen så att hon hör mig inifrån. Som idag, när hon ligger sjuk. Då hör hon hur det ra...

Av Valle Vagabond - 8 juni 2010 16:30

Vanligtvis går vi LÅNGA promenader, M. och jag. Antingen i skogen eller på byavägarna. Nu är det bra om  hon har med sig vattenflaska med skål till mig också, för det är rätt så varmt ...        Och man kan bli törstig efter att ha passerat kor...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Valle Vagabond med Blogkeen
Följ Valle Vagabond med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se