Senaste inläggen

Av Valle Vagabond - 14 mars 2010 22:13

M. och H. har varit mycket upptagna i helgen. M:s pappa har fyllt 80 år och då skulle de gå på teater och åka till Stockholm och äta på restaurang. De har ju så klart varit ute med mig också, men på ganska ovanliga tider måste jag säga. Och sedan har jag fått passa Vallehuset ovanligt mycket. I går var i alla fall J:s matte här och tog ut mig mitt på dagen - tack och lov! Man vill ju inte bli helt bortglömd. Men nu är M. och H. hemma igen och allt verkar som vanligt. Skönt! Det ska vara ordning på torpet.

ANNONS
Av Valle Vagabond - 9 mars 2010 20:16

Nu får M. och H. gå försiktigt.

Och jag med faktiskt. Skullle inte vara kul med brutna ben och trasiga ledband ... M. har nosgrimman på mig och broddar under sina skor. Och så får jag inte springa där det är is. Men på snöiga vägar går det bra. Och på vissa barmarkssträckor.

Annars gillar jag också att rulla mig i drivorna och klia ryggen på skaren. Men den bär inte så bra längre. Jag sjunker igenom och det blir motion det ...

Ha en fin kväll!

ANNONS
Av Valle Vagabond - 7 mars 2010 22:58

M. och jag gick sexkilometersrundan på byavägarna i Valleland. Jag får gå i koppel hela vägen och klarar det bra numera fastän vi passerar skidåkare och skällande hundar, hästar och bilar. Ibland får jag sätta mig ner och vila och bara titta. Jag vill inte gå för nära hästarna, men titta på dem kan jag göra. Och de tittar på mig.

     

Sedan går vi vidare, M. och jag.

Vid bron över ån är vi nästan hemma igen. Där skummar vattnet fastän det är is runtomkring. Och titta, därborta klampar änderna omkring.

       

              

Av Valle Vagabond - 7 mars 2010 18:31

Jag fick en kommentar från min gamle kompis Kristian. Han undrade hur det var med mina syskon. Det undrar jag med! Är det någon av er alla som läser min blogg? När vi bodde tillsammans på Söder i Stockholm, där vi föddes, då hette vi ju Primus, Secundus (det var jag det), och så vidare fram till Septimus.

     

Septimus har jag träffat - klicka på bilderna här, så ser ni hur vi såg ut i somras när vi var tillsammans.  Men jag har inte träffat någon av de andra, eftersom jag missade återträffen för valpkullen.

Vore i alla fall kul om ni hörde av er ifall ni läser det här.

Och jättekul att du läser och skriver här också, Kristian.

Hur mår mamma Flisan?

Av Valle Vagabond - 6 mars 2010 19:16

Min M. och min H. och jag har varit ute på sparkåkartur idag. Ja, alltså de åkte och jag sprang bredvid. Vi träffade på lite grannfolk ute på vägen också. M. var stolt över mig, för jag kunde hålla mig från att dra och hoppa upp på dem .... Jag höll mig intill M.

Sedan ville de sitta och sola sig på ett ställe där jag klättrade på snöberg. Och när vi kom hem fick vi gott att äta i trädgårdens snödrivor.

     

M. och H. drack kaffe och åt mackor. Jag fick mat och vatten och sedan ett tuggben som räckte länge. Trevlig helg på er!

Av Valle Vagabond - 4 mars 2010 20:41

Å tack alla för de smickrande kommentarerna på förra inlägget ....

Jo, min M. brukar ju också säga att jag är lite snygg. Hehe.


Men nu måste jag berätta något som smäller ännu högre än att vara snygg. M. och jag har tränat "Hämta korven" idag. Ja, jag kan ju "Hämta mattes handske" och "Kom hit med mattes toffel", så nu tyckte min M. att det var dags att träna "Hämta korven" och "Ge matte korven". De två första gångerna hon sa det, så trodde jag att hon skulle testa mig att inte röra korven, så jag hämtade handsken istället. Men sedan fattade jag. Korven åkte rakt in i gapet på mig, men M. var snabb att plocka ut den och sa Tack och klickade och gav mig små godisbitar.

Efter några få träningsomgångar fattade jag. Jag tog upp korven med munnen och gav den till M. Två gånger inne och en gång ute på kvällspromenaden!


Men, vi ska träna några fler gånger så att det sitter. Sedan kanske ni får se det på bild eller film. (M. vill minnas att det var någon av alla bloggkompishundar som kunde det här tricket en gång .... Och nu fnissar hon glatt över att jag har kommit så långt. Ja se mattar! Vad de hittar på!)
Av Valle Vagabond - 4 mars 2010 18:03

Torsdag idag. Och M. och jag har tagit med oss min hundkompis J. ut. Vi gick faktiskt väldigt lugnt och bra i våra koppel. Och sedan busade vi en stund när vi var lösa. Men när vi kom fram till parkeringsplatsen vid idrottsplatsen, fick jag visa J. att jag kunde gå sick-sack och ligga och stanna och rulla runt och hämta M:s handske när vi var löskopplade.

J. tittade på och var väldigt intresserad. Mest av köttbullsbitarna som jag fick som belöning. (Han fick förstås också köttbullsbitebelöningar för sina konster: Hit och Sitt.) Min M. och jag funderar över om vi kan lära honom några fler trix.

    

Jag undrar det jag ..... (Inga bilder på J. idag, men klicka på rutorna här ovan, så får ni se en annan snygg kille ....)

Av Valle Vagabond - 28 februari 2010 21:38

Jag har en tonåring på besök, som jag ägnar mig mycket åt.

        

Vi är väldigt kära i varandra faktiskt.

Idag har vi varit på två långa långpromenader tillsammans med M: Först här på landet - på vägarna och i skogen - i Valleland och sedan i stan. Vi gick och gick och gick och jag fick se massor av människor, hundar, cyklar, tåg, bilar ...  Sedan sov jag en stund i bilen, när tonåringen och M. var på konsert. Och nu är vi hemma i Valleland igen. God natt!       

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Valle Vagabond med Blogkeen
Följ Valle Vagabond med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se